Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Bergwijn verlengt contract bij PSV: 'Ik ben hier nog niet klaar'

Steven Bergwijn blijft een jaar langer bij PSV. De aanvaller heeft zijn contract opengebroken en ligt nu tot 2022 vast bij de landskampioen.

Bergwijn tekende in 2014 zijn eerste contract bij PSV en werd afgelopen jaar een vaste waarde in het elftal van Phillip Cocu. In 32 duels, scoorde hij acht keer.

,,Ik ben nog niet klaar bij PSV. Ik kan in Nederland nog voldoende leren en natuurlijk gaan we voor kwalificatie voor de Champions League. Dat is het hoogste podium, daar wil ik graag extra ervaring op doen", vertelt Bergwijn.

Voor Bergwijn is het al het vierde PSV-contract. In 2014 ondertekende hij als 16-jarige speler zijn eerste verbintenis, tot medio 2017. Een jaar later tekende hij vlak na zijn achttiende verjaardag een contract tot 2020 en weer een jaar later kwam er nog een contractjaar bij. Nu blijft hij tot 2022.

Bergwijn stond deze transferperiode in de belangstelling van meerdere clubs, waarvan het Franse Bordeaux concreet werd. PSV gaf het signaal af dat hij niet te koop is en zou bij ieder bod onder de 20 miljoen euro niet eens een gesprek zijn aangegaan met een club. 

Eerder verlengden Luuk de Jong en Jeroen Zoet al hun contract bij PSV.