Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © ANP Sport

Clubiconen op de bank: meer emotie, meer krediet, meer verdriet

Volgens PSV-directeur Toon Gerbrands speelt de status van trainer Mark van Bommel als clubicoon ‘voor 0,0 procent’ een rol in de besluitvorming over zijn toekomst. Maar toch: een clubheld op de bank is een garantie voor gierende emoties.

Door Sjoerd Mossou

Vrijwel elke club heeft zo zijn voorbeelden, van lang geleden of juist heel recent. Trouwe clubmannen die, na een groots verleden als speler, hoofdtrainer worden bij de club van hun hart. Ofwel, opeens zijn ze hired to be fired. Het trainerschap blijkt vaak het onvermijdelijke begin van het einde, want vrijwel altijd eindigt zo’n dienstverband in tranen. Heel soms van geluk, meestal van verdriet.

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”