Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius. © ANP

Dit drietal is de inzet van onrustige weken in de Kuip

Feyenoord heeft een goed gevoel na de winst op Excelsior, maar in de selectie rommelt het. Sofyan Amrabat wil weg, Jean-Paul Boëtius moet weg en Tonny Vilhena hoopt nog op een transfer.

Door Mikos Gouka

Sofyan Amrabat (21), waar vorig seizoen nog om werd gevochten door de bondscoaches van Marokko en Nederland, wil weg en mag weg bij Feyenoord. Ruim een jaar nadat technisch directeur Martin van Geel vier miljoen euro overmaakte aan FC Utrecht om de middenvelder over te kunnen nemen, kan er al een punt achter het huwelijk tussen beide partijen.

Amrabat ziet geen perspectief meer bij de Rotterdammers, heeft dat luid en duidelijk aangegeven en dat kostte de speler een plek in de wedstrijdselectie. Dat was donderdag tegen AS Trencín al het geval, maar toen was er nog sprake van dat hij een bal hard in het gezicht had gekregen, dat in Europa vijf spelers minder op de bank mogen zitten dan in de eredivisie en dat Van Bronckhorst vooral spelers naast zich wilde hebben om in aanvallend opzicht nog iets te kunnen forceren.

Gisteren werd duidelijk dat beide partijen het gewoon helemaal gehad hebben met elkaar. ,,Bij Sofyan is het gevoel niet goed'', zegt Van Bronckhorst. ,,Dan heb ik liever andere spelers op de bank. Zoals Renato Tapia, die pas net weer traint, maar heel graag bij de selectie wilde zijn.''

Tekst gaat verder onder de foto.