Volledig scherm
Yuning Zhang. © Pro Shots

Duels van ADO Den Haag live te volgen in China

Wedstrijden van ADO Den Haag worden dit seizoen rechtstreeks uitgezonden door Chinese internetzenders. In het land van grootaandeelhouder United Vansen kunnen ze zo de verrichtingen van Yuning Zhang volgen, terwijl ADO commerciële kansen ziet.

Met de komst van Zhang is in Den Haag deze zomer een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Hoewel de aanvaller later instroomt, hij doet nog mee aan de Aziatische Spelen, verkent ADO al de mogelijkheden op de Chinese markt. ,,Ik ben benieuwd naar de kijkcijfers, maar ik durf nog niets te voorspellen”, vertelt algemeen directeur Mattijs Manders.

Wat Manders wel weet, is dat Zhang in China ongekend populair is. De 21-jarige international kan er niet ongemerkt over straat. ,,Hier kan hij op de boulevard in Scheveningen nog rustig een visje eten, niemand die hem herkent. Daar loopt hij met een pet, hij wordt geleefd in China.”

Met meer dan een miljard inwoners, ziet de clubdirecteur kansen op het gebied van sponsoring. Ook worden er al gesprekken gevoerd over ADO-merchandise in China. ,,Af en toe moet je een beetje groot denken”, vervolgt Manders. ,,We zullen altijd spelers in het eerste elftal hebben die uit onze eigen opleiding komen. Supporters kunnen zich daarmee identificeren. Dat er af en toe een talentvolle Chinese jongen wordt ingepast heeft voetbaltechnische, maar ook zakelijke redenen. Het voetbal zal altijd prevaleren. Wij zullen niet een betere voetballer op de bank houden, omdat een andere speler commercieel interessant is.”  

Den Haag