Volledig scherm
© ANP Pro Shots

'Eerst vierde plaats veiligstellen, dan de bekerfinale'

Trainer Giovanni van Bronckhorst doet het in de beslissende fase van het seizoen stap voor stap bij Feyenoord. Na de winst op concurrent FC Utrecht (3-1) heeft de uittredende landskampioen de vierde plaats zo goed als binnen, maar dat was voor Van Bronckhorst nog geen reden om al te gaan praten over de bekerfinale van volgende week tegen AZ.

,,We wisten dat we met een overwinning afstand konden nemen. We staan nu acht punten voor, met nog drie wedstrijden te spelen. Woensdag kunnen we de vierde plaats dus definitief veiligstellen'', zei Van Bronckhorst, die met zijn elftal dan in Tilburg tegen Willem II speelt. Vier dagen later strijdt Feyenoord met AZ om de KNVB-beker. ,,Die wedstrijd tegen Willem II is nu het belangrijkste. Al weet ik ook wel dat veel mensen om me heen al bezig zijn met de bekerfinale.''

Robin van Persie was opnieuw belangrijk met een doelpunt. ,,Sven gaf de bal mooi in de loop mee. Het enige wat ik moest doen was de bal meenemen op mijn borst, de pasjes tellen en schieten. Dat ging allemaal goed'', zei de Rotterdammer.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots