Volledig scherm
PREMIUM
Sven van Beek © Pim Ras fotografie

Emotionele Van Beek: Ik heb gedacht dat ik nooit meer zou voetballen

De tranen in zijn ogen, zijn stem zacht, af en toe gebroken. Op een paar meter van het Maasgebouw is de emotie bijna voelbaar. Sven van Beek (23), die 76 weken niet in actie kwam in de eredivisie, viel tegen PEC Zwolle geweldig in. De verdediger wil er best over praten, maar het lukt hem nauwelijks.

 1. Problemen op linksbackpositie bij Ajax, ook Huntelaar twijfelgeval
  Blessure Sinkgraven

  Problemen op links­back­po­si­tie bij Ajax, ook Huntelaar twijfelgeval

  Ajax-trainer Marcel Keizer moet gaan sleutelen aan zijn defensie voor het thuisduel met Roda JC van zondag. Nick Viergever heeft problemen aan zijn enkel en is een twijfelgeval voor die wedstrijd; Daley Sinkgraven viel dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach uit met een blessure aan zijn binnenband. De linksbackpositie is dus krap bezet, in de wetenschap dat ook Mitchell Dijks en aankoop Luis Manuel Orejuela nog geblesseerd zijn.
 2. Verbeek weer tegen een oude bekende: 'Klus bij Twente is moeilijker dan bij AZ'

  Verbeek weer tegen een oude bekende: 'Klus bij Twente is moeilijker dan bij AZ'

  Gertjan Verbeek wordt bij zijn rentree op de Nederlandse velden meteen geconfronteerd met tal van oude bekenden. Na de wedstrijd tegen Heerenveen vorige week, wacht hem vanavond het duel bij AZ, de club waar hij tussen 2010 en 2013 succesvol was. ,,Hoe langer je in het voetbal werkzaam bent, hoe groter de kans wordt dat je tegen voormalige werkgevers speelt", aldus Verbeek. ,,Al valt het aantal clubs in mijn geval wel mee."