Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
1
  • Martin Ødegaard 2'
  • Tim Matavz 28' 31'
  • Kaj Sierhuis 81'

Fenomenale Ødegaard gidst Vitesse naar finale play-offs

Vitesse heeft zich vanavond op soevereine wijze geplaatst voor de finale van de play-offs tegen FC Utrecht. Op eigen veld leek FC Groningen al bij rust kansloos, maar het mocht uiteindelijk toch nog even hopen: 3-1. Martin Ødegaard was met een goal en twee assists de grote uitblinker aan Arnhemse kant. 

Volledig scherm
Martin Ødegaard viert zijn vroege treffer. © BSR Agency

Ødegaard speelde een hoofdrol in de eerste 31 minuten, waarin de thuisclub drie keer scoorde. Het Noorse talent maakte zelf de 1-0, na een fout bij het uitverdedigen van Ludovit Reis. Het duel was toen maar net één minuut en 8 seconden aan de gang.

Tim Matavz zorgde voor nummer twee en drie. De Sloveen, pas sinds maart terug na een langdurige blessureperiode, scoorde beide keren op aangeven van Ødegaard.

Zo’n 10 minuten voor tijd werd het weer spannend. Kaj Sierhuis, gehuurd van Ajax, maakte de 3-1 op aangeven van Mo El Hankouri. De voor Groningen noodzakelijke tweede treffer bleef uit.

Vitesse speelt in de finale tegen FC Utrecht, dat Heracles Almelo uitschakelde.

Volledig scherm
Ritsu Doan. © BSR Agency
Volledig scherm
Bryan Linssen. © BSR Agency
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.