Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Feyenoord heeft zijn krediet al opgebruikt

Met Feyenoord komt het wel goed, werd lang in de Kuip geroepen. Maar de lands-kampioen zit in een diepe, sportieve crisis en zelfs bij het Legioen is het geduld op.

Door Mikos Gouka

Giovanni van Bronckhorst had het in juli nog krachtig uitgesproken. De op 14 mei 2017 veroverde landstitel werd volgens de trainer geparkeerd, fraaie resultaten uit het verleden gaven geen garantie voor de toekomst. Het volksfeest van vijf maanden terug moest leiden tot een ongekende gretigheid, een niet te stillen honger en vastberadenheid in de Kuip. De concurrentie moest er rillingen van over de rug krijgen.

De praktijk bleek heel anders. Dat begon, zo kan halverwege november worden geconcludeerd, al afgelopen zomer aan de tekentafel in de Kuip. De contracten van alle kampioenen die wilden blijven, werden met tromgeroffel verlengd. Het was een manier om ze te bedanken voor wat ze de club in 2017 hadden gebracht. Ook andere spelers, die vorig jaar niet meer dan een bijrol vervulden en van wie openlijk werd afgevraagd of ze ooit een meerwaarde zouden worden in Rotterdam-Zuid, konden zonder enige twijfel in de Kuip blijven.

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.