Volledig scherm
© Pro Shots
2
EINDE
0
  • Jens Toornstra 48'
  • Eljero Elia 80'

Feyenoord volgt het spoor van gladiatoren El Ahmadi en Vilhena

Als twee gladiatoren die de strijd hadden overleefd. Dat gevoel moet de opgeluchte aanhang van Feyenoord hebben gehad toen ze de twee spelers elkaar direct na afloop van Feyenoord-FC Utrecht (2-0) in de armen zagen vallen. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi maakten het verschil in de zenuwslopende ontmoeting tussen de koploper en de nummer vier in de Kuip.

Nabeschouwing

Door Mikos Gouka

Feyenoord oogde voor de pauze bloednerveus, maar keer op keer wonnen Vilhena en El Ahmadi de persoonlijke duels. Voor El Ahmadi leek het bijzaak als hij daar een gele kaart bij zou ontvangen, voor Vilhena was het juist cruciaal dat arbiter Dennis Higler dat gele kartonnetje niet zou tonen want dat zou de linkspoot de ontmoeting met Vitesse kosten. El Ahmadi kreeg de prent, Vilhena ontsnapte.

Feyenoord liet in de Kuip zien hoe een wedstrijd in de allesbeslissende fase van de competitie moet worden gespeeld. Voetballend maakt de ploeg dit kalenderjaar nog zelden indruk, maar in de eigen Kuip is er altijd weer die 'tot hier en niet verder'-houding. Vechten tot de laatste snik, dat is het credo.

FC Utrecht kreeg voor de pauze een reuzenkans via Gyrano Kerk, die om Brad Jones ging en vervolgens de paal raakte. En Bart Nieuwkoop blokte knap een inzet van Nacer Barazite.

Opluchting
De Rotterdammers sloegen direct na de rust zelf toe. De lange bal was van Eric Botteghin, spits Nicolai Jorgensen verlengde fraai en Jens Toornstra rondde keurig af. Toen Eljero Elia in de slotfase met een fraaie pegel van afstand de zege veiligstelde, voelde je in de Kuip de opluchting bij de fanatieke aanhang.

Dat Feyenoord tot de laatste seconde moest blijven vechten toonde eens te meer aan dat de koploper het dit seizoen helemaal zelf moet doen. De bezoekers, toch bepaald geen aanhangers van Ajax, gaven vol gas ondanks het feit dat ze in Utrecht vast niet hopen op een landstitel voor Ajax.

En dus zal het feit dat voormalig boegbeeld Henk Fraser de baas is bij Vitesse en Feyenoord-keeper Warner Hahn onder de lat staat bij Excelsior geen doorslaggevende rol spelen. Feyenoord moet het zelf doen in de laatste drie wedstrijden tegen Vitesse, Excelsior en Heracles Almelo.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

De 2-0 bleek de nekslag, zowel voor FC Utrecht als voor de wedstrijd. Er gebeurt niet veel meer in de slotfase, de Kuip maakt zich op voor een feestje na het laatste fluitsignaal.

Nicolai Jørgensen wordt vervangen door Michiel Kramer

Gyrano Kerk wordt vervangen door Richairo Zivkovic

Terence Kongolo wordt vervangen door Lucas Woudenberg

Steven Berghuis wordt vervangen door Dirk Kuyt

GOAL! 2-0 Feyenoord! Doelpunt Eljero Elia
Met deze absolute wereldgoal is het beslist in de Kuip! Elia komt vanaf links naar binnen en krult de bal met rechts werkelijk héérlijk in de lange hoek.

Doelpunt FC Utrecht, maar afgekeurd! Giovanni Troupée geeft voor en Sébastien Haller tikt raak, maar de voorzet werd vanuit buitenspelpositie verstuurd. En dus gaat het Utrechtse feestje niet door.

Gele kaart Karim El Ahmadi

Wát een kans voor FC Utrecht! De bal blijft hangen na een corner, en aanvoerder Willem Janssen kan inschieten. Zijn schot gaat via een Feyenoorder echter naast.

Na de 1-0 zijn er weinig grote kansen meer geweest. FC Utrecht probeert het wel, maar echt moeilijk heeft Brad Jones het sinds dat schot van Amrabat niet meer gehad.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nacer Barazite wordt vervangen door Zakaria Labyad

Gele kaart Wout Brama

Uitstekende redding van Brad Jones! Soufyan Amrabat schiet, maar de Australische goalie strekt zich en pakt de bal klem. Prima save!

Tweede helft begonnen

GOAL! 1-0 Feyenoord! Doelpunt Jens Toornstra
Daar is-ie dan! Toornstra plaatst de bal met binnenkant voet over keeper David Jensen, die er net niet genoeg aan zit.

Einde eerste helft
Direct na een grote Feyenoord-kans - schot van Tonny Vilhena gaat via Jens Toornstra maar nét naast - is het rust. Heerlijke wedstrijd, maar geen goals nog.

Kevin Conboy wordt vervangen door Jeff Hardeveld
De linksback raakte bij zijn kans zojuist geblesseerd, en moet naar de kant.

Kevin Conboy stoomt op links mee op, maar zijn schot gaat maar net voorlangs. En dat in een toch al hectische fase, waar scheidsrechter Dennis Higler tot vier keer toe niet fluit voor overtredingenclaims.

David Jensen redt FC Utrecht! Een steenahrde vrije trap van Jens Toornstra, maar de Deense keeper in Utrechtse dienst redt knap.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
52%
48%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
6
7
Vrije trappen
14
18
Overtredingen
16
13
Buitenspel
2
1
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
6
1
Gered door de doelman
1
4
Schoten naast
4
4
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven