Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
1
  • Steven Berghuis 33' 82'
  • Jesper Drost 47'

Feyenoord wint, maar verliest Jørgensen met domme rode kaart

Feyenoord boekte een zwaarbevochten 2-1 zege op Heracles Almelo. Maar de Rotterdammers zijn Nicolai Jørgensen voorlopig kwijt. De Deen kreeg rood en kan een schorsing tegemoet zien.

Door Mikos Gouka

Er was een uur gespeeld en Heracles stond in de Kuip nog keurig op 1-1. De fanatieke aanhang van de Rotterdammers besloot maar weer eens luidkeels om Orkun Kökçü te roepen. De jeugdinternational stond afgelopen week in de schijnwerpers omdat hij zijn contract bij Feyenoord verlengde. Dat had hij weken eerder al mondeling toegezegd en sindsdien kreeg hij gek genoeg nauwelijks nog speeltijd. De aanhang van Feyenoord wil de technisch vaardige eigen kweek dolgraag wat vaker op het veld zien. 

Als Giovanni van Bronckhorst al met de gedachte speelde om Kökçü te brengen, dan doorkruiste Nicolai Jørgensen die plannen waarschijnlijk. De Deen had het na ruim een uur aan de stok met Tim Breukers. De spits schopte na en vanuit Zeist sloeg Stan Teuben alarm. De VAR adviseerde arbiter Jochem Kamphuis om eens goed naar de beelden te kijken. Jørgensen kon inrukken en met tien spelers besloot Van Bronckhorst nog even niet te wisselen.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
© BSR Agency

Feyenoord leek lang geen problemen te gaan krijgen met Heracles. Zeker niet toen Steven Berghuis na een halfuur voor 1-0 zorgde. Maar zoals zo vaak in 2019 startte Feyenoord na rust opvallend zwak. Kristoffer Peterson zette voor en Jesper Drost tikte binnen: 1-1. Feyenoord had nog voldoende tijd om te repareren maar na de rode kaart van Jørgensen werd het hopen op 2-1.

Volledig scherm
© BSR Agency

Van Bronckhorst bracht Robin van Persie voor Jordy Clasie. De aanvoerder was op zijn zachtst gezegd niet blij met die wissel en negeerde zijn trainer op weg naar de bank. Heracles, dat via invaller Adrian Dalmau een prachtige kans op 1-2 had gemist, kreeg tien minuten voor tijd echter toch de tik. Verdediger Max Rossmann duwde Eric Botteghin. Kamphuis was opvallend streng en gaf een penalty.

Berghuis zorgde vanaf de stip voor 2-1. Dalmau miste de kans op de gelijkmaker en Feyenoord stapte opgelucht het veld af. Maar wel in de wetenschap dat concurrent AZ inmiddels behoorlijk is afgeschud. Het gat met vier punten is fors en bovendien komen de Alkmaarders zaterdag naar de Kuip.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency