Volledig scherm
Henk de Jong. © BSR Agency

Henk de Jong verkiest gezin boven De Graafschap

Henk de Jong vertrekt na het seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap. Dat heeft de 54-jarige coach vandaag bekendgemaakt bij de Doetinchemse eredivisionist.

Gezondheidsklachten van zijn vrouw liggen ten grondslag aan het besluit om afscheid te nemen bij De Graafschap. De Fries had een aanbieding voor een verbeterd contract voor één of twee jaar op zak.

,,Ik heb de enige beslissing die ik kan nemen genomen en dat is dat ik hier ga vertrekken. Met pijn in het hart’', zegt De Jong. ,,Ik ben trainer van een fantastisch team, maar ik heb ook een thuisteam. Ik wil meer bij mijn gezin zijn, dat is op dit moment wel even nodig. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: we hebben al die jaren geweldig samengewerkt, maar aan het einde van het seizoen stopt het.’’

De Jong leidde de ‘Superboeren’ vorig jaar via de play-offs terug naar het hoogste niveau. De Graafschap staat daarin nu op de zeventiende plaats, met alleen NAC Breda onder zich. ,,We gaan hier iets unieks doen met z’n allen, we gaan ons handhaven’', zegt de Fries vol overtuiging. ,,Daar hoeft niemand ook maar 1 seconde over in te zitten. Eén ding is belangrijk, dat is mijn vrouw, en het andere ding is dat de club in de eredivisie blijft.’’

De Jong staat sinds 1 januari 2017 aan het roer bij De Graafschap. Hij was destijds de opvolger van de ontslagen Jan Vreman. Onder zijn leiding promoveerde de Doetinchemse club afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. De Superboeren staan nu op de zeventiende plaats, met vijf punten voorsprong op hekkensluiter NAC Breda.