Volledig scherm
Cyriel Dessers. © BSR Agency

Heracles-coach temt hype rondom topscorer Dessers

Cyriel Dessers (24) is de afgelopen weken hot. De spits van Heracles is topscorer in de eredivisie en staat volop in de picture. Reden voor trainer Frank Wormuth om met de speler om tafel te gaan. 

„Hij is een hype”, zegt de trainer van Heracles. „Herkenbaar”, vindt hij ook. Vorig jaar werd Kristoffer Peterson van alle kanten bejubeld. De aanvaller stak in topvorm en werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. Uiteindelijk verwachtte Peterson zoveel van zichzelf, dat hij in een langdurige dip terecht kwam en nooit meer de topvorm te pakken kreeg.

Dagtaak

Nu staat Dessers volop in de spotlights. De speler met Nigeriaanse roots is door zijn optreden in beeld gekomen van de nationale ploeg van Nigeria. Is speler van de maand geworden bij FOX en heeft intussen zoveel interview-aanvragen liggen, dat hij er een dagtaak aan zou hebben als hij overal op in zou gaan. 

„Cyriel is intelligent genoeg om met beide benen op de grond te blijven staan”, denkt Wormuth. „Hij kan elf keer scoren, omdat het team hem helpt en goed speelt. Het gaat niet om hem, maar om het hele team, dat weet hij ook. Als Cyriel niet scoort, doen Mauro en Silvester van der Water dat wel.” 

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”