De selectie van Feyenoord met het spandoek van de donderdag overleden Carlo de Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De selectie van Feyenoord met het spandoek van de donderdag overleden Carlo de Leeuw. © BSR Agency

Hoe lang blijft verdriet Feyenoord hangen?

'Verwerking op gevoel'Het verdriet is in de Kuip nog voelbaar. Het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw gaf de spelers van Feyenoord in de beker tegen Heerenveen extra energie. Maar hoe is dat een paar dagen later in Zwolle, vanmiddag tegen PEC?

Door Mikos Gouka

Steven Berghuis wist het wel zeker. De manier waarop de spelers en de begeleidingsstaf het overlijden van Carlo de Leeuw samen verwerkten, zal Feyenoord deze dagen nog dichter bij elkaar brengen. ,,Ik ben een trotse Feyenoorder’', zegt de aanvoerder van de nummer 3 van de eredivisie. ,,Zoals wij de dood van Carlo verwerkten, was op een bepaalde manier ook wel weer mooi. Samen. Leroy Fer die een speech hield, het maakte allemaal indruk. De dood van Carlo was een proces, we wisten dat het zou gebeuren. Maar toch kwam de klap echt aan.’'

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.