Volledig scherm
Daley Sinkgraven. © Pro Shots

Keizer moet improviseren in de Ajax-defensie

Roda thuisAjax speelt straks om 12.30 uur in de eigen Arena tegen Roda JC met een geïmproviseerde verdediging. Het grootste gemis voor trainer Marcel Keizer is het ontbreken van Daley Sinkgraven.

Door Daniël Dwarswaard

De linksachter was net hersteld van een knieblessure die hem een halfjaar aan de kant hield. Sinkgraven had weer een basisplaats veroverd op de positie die oud-Ajax-trainer Peter Bosz voor hem tot ieders verrassing had bedacht. Keizer zegt: ,,Daley is met zijn creativiteit en voetballende vermogen een toevoeging aan ons elftal. Daarom is het vervelend voor hem en voor ons dat hij nu weer last heeft van zijn knie.''

Max Wöber speelt vandaag tegen Roda JC als linksachter. Zijn voorkeur ligt in het centrum van de verdediging, maar ook in het Oostenrijkse elftal speelde Wöber al linksachter. Daar blijft het qua improviseren in de verdediging niet bij. Als Nick Viergever (last van enkel) niet speelt, krijgt de jonge Deyovaisio Zeefuik een basisplaats als rechtsback. Dat betekent dat aanvoerder Joël Veltman verhuist naar het centrum van de verdediging om naast Matthijs de Ligt te spelen.

Quote

Daley is een toevoeging aan ons elftal

Marcel Keizer

De wijzigingen zouden in een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Roda JC geen gevolgen mogen hebben. Het middenveld en de aanval laat Keizer onveranderd na de bizarre 0-8 overwinning vorig weekend bij NAC. De keuze voorin is voor Keizer sowieso beperkt. Aanvallers Amin Younes en Klaas-Jan Huntelaar ontbreken door blessures bij de wedstrijdselectie. Het Noorse talent Dennis Johnsen, door Ajax overgenomen van Heerenveen, is daardoor toegevoegd aan de selectie. Dat geldt ook voor de Colombiaanse spits Mateo Cassierra.

Volledig scherm
Marcel Keizer. © pro shots