Volledig scherm
Ibrahim Afellay. © BSR Agency

‘Ik was afgeschreven, maar ben uit de dood opgestaan’

Afellay maakt rentreeIbrahim Afellay heeft vanavond zijn rentree gemaakt bij PSV. De 33-jarige middenvelder mocht in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard in de 81ste minuut invallen voor Denzel Dumfries.

,,Ik ben zo ongelooflijk dankbaar‘’, sprak een blije Afellay na afloop tegen Fox Sports. ,,Ik hoop dat er nog vele wedstrijden mogen volgen.‘’

Afellay ondertekende afgelopen zomer een contract bij PSV, waar hij ook al van 2004 tot 2011 voetbalde. De voormalig international speelde bijna twee jaar lang door blessures geen wedstrijden en moest daardoor eerst een heel traject afleggen om fit te worden.

Afellay kon zijn geluk niet op, na zijn langverwachte rentree in het shirt van PSV. ,,Eindelijk, ik heb er echt geen woorden voor. Kippenvel. Dit was een heel emotioneel moment”, vertelde hij. ,,Ik heb wel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Ik was afgeschreven, maar ben uit de dood opgestaan. Ik ben zo dankbaar voor deze kans.” 

Trainer Mark van Bommel maakte Afellay bij zijn terugkeer aanvoerder. Tijdens zijn afwezigheid droeg eerst Pablo Rosario de band en sinds een paar weken is Dumfries aanvoerder.

De supporters van PSV zongen zaterdag massaal dat ze Afellay, die al wel meedeed in enkele oefenwedstrijden, aan het werk wilden zien. Van Bommel gaf uiteindelijk gehoord aan die oproep. Afellay kreeg direct de band om van Dumfries. ,,Ik voel alleen maar warmte. Iedereen gunt het mij zo. We zitten natuurlijk met PSV in een moeilijke periode, maar de sfeer in de groep is goed. Wat het publiek mij vandaag heeft gegeven, daar heb ik daadwerkelijk geen woorden voor.”

Volledig scherm
Mark van Bommel geeft de laatste aanwijzingen aan Ibrahim Afellay. © BSR Agency
  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”