Volledig scherm
Brad Jones. © ANP Pro Shots

Jones toch twijfelgeval, terugslag voor Nieuwkoop

Feyenoord-doelman Brad Jones is vanwege zijn rugblessure toch een twijfelgeval voor de competitiestart tegen FC Twente van komende zondag. Dat maakte trainer Giovanni van Bronckhorst bekend op de persconferentie: ,,Brad heeft vandaag weer niet getraind. Zijn herstel verloopt minder snel dan gehoopt."

Door Mikos Gouka

Jones ontbrak al drie trainingen op rij. Van Bronckhorst hoopt dat Jones morgen nog wel mee kan trainen, waarna hij een beslissing zal nemen wie zondagmiddag tegen FC Twente het doel van Feyenoord verdedigt. Kenneth Vermeer is vanwege een blessure opnieuw enkele maanden niet beschikbaar en dus zal Van Bronckhorst bij de eventuele kiezen voor Justin Bijlow. ,,We nemen geen risico. Bijlow is goed bezig, hij zou ook kunnen keepen. Of we na het afhaken van Vermeer en nu Jones toch denken aan het halen van een extra keeper? Nee, Jones is er niet lang uit."

Terugslag voor Nieuwkoop

Rechtsback Bart Nieuwkoop kent een terugslag met zijn hamstringblessure en zal nog enkele weken niet beschikbaar zijn. De van Fiorentina gehuurde Kevin Diks is voorlopig zijn vervanger op de rechterflank. ,,Het klopt dat Diks het iets minder makkelijk oppakte dat bijvoorbeeld Haps en Amrabat’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Maar dat kan. Hij speelt gewoon. Tegen Vitesse liet ik Amrabat op die plek invallen en dat had vooral te maken met de ruimtes die er voor hem lagen."

Feyenoord besloot deze week om alle uitingen van het kampioenschap van afgelopen seizoen weg te halen aan de buitenkant van De Kuip. ,,Alle uitingen zijn weg. Het is goed om op nul te beginnen. Het streven is om in mei een nieuwe beplakking te hebben vanwege een nieuwe titel."

Volledig scherm
Brad Jones , Nicolai Jorgensen en Justin Bijlow op de Open Dag. © Pro shots
Volledig scherm
Brad Jones na de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal. © Jan Kok | Boomerang Fotografie