Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

KNVB vraagt UEFA om toestemming voor inhaalduel op CL-avond

Feyenoord tegen VVV zal in geen geval morgenavond al worden overgespeeld. De KNVB en beide clubs gaan wellicht wel pogingen ondernemen om dinsdag of woensdag opnieuw te laten aftrappen in de Kuip. De eerste vereiste is dat Feyenoord de problemen met het licht definitief heeft verholpen, iets dat de Rotterdammers vanavond nog niet konden garanderen.

Door Mikos Gouka

Mocht de KNVB besluiten om dinsdag of woensdag al te willen inhalen, dan zal er wel toestemming nodig zijn van de UEFA. Komende week wordt er namelijk ook weer gespeeld in de Champions League en Europa League. Mocht de KNVB groen licht krijgen zal er om 16.00 uur afgetrapt moeten worden, omdat er in de Champions League sinds dit seizoen ook duels om 19.00 uur beginnen. PSV speelt dinsdag om 21.00 uur bij Tottenham Hotspur. Ajax neemt het een dag later om 21.00 uur op tegen Benfica. 

,,Maar we houden uiteraard rekening met de supporters’’, zegt een woordvoerder van de KNVB. Daarom hoopt de bond toestemming te krijgen van de UEFA om een uitzondering op de regel te zijn. Donderdagavond is alweer uitgesloten, want VVV speelt zaterdag alweer tegen Fortuna Sittard.

De KNVB gaat morgen verder met overleggen met de directies van Feyenoord en VVV, waarbij het uitgangspunt blijft om zo snel mogelijk in te halen. De aanklager betaald voetbal zal morgen normaliter beslissen dat het duel van vanmiddag ongeldig moet worden verklaard. Dat betekent overspelen in plaats van uitspelen. Normaliter moet dat wel met dezelfde spelers. Als een trainer vooraf wil wisselen, moet er een doktersverklaring worden overlegd. 

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie