Volledig scherm
PREMIUM

Laatste keer Robben in Oranje

ColumnWillem van Hanegem heeft het in zijn column over het afgelopen voetbalweekend, en de komende cruciale interlands van Oranje.

Quote

Het zou mooi zijn als we het WK toch nog halen, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

Toen Oranje onlangs met 4-0 van Frankrijk verloor en vervolgens wel van Bulgarije won, heb ik in deze column aangegeven dat mensen beter konden stoppen met hopen op een ontsnapping van het Nederlands elftal. Natuurlijk zou het mooi zijn als we het WK in Rusland toch nog halen, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

De bondscoach zegt dat we eerst maar eens van Wit-Rusland moeten winnen. En pas daarna kijken we wel of we voldoende doelpunten hebben gemaakt. Maar we hebben juist goals nodig en waarschijnlijk ook nog eens heel erg veel. En dat zit er bij dit Oranje niet meer in, ook al leek Wit-Rusland tegen Zweden vorige maand op amateurs die er geen trek meer in hebben.

Ik vrees dat de komende duels met Wit-Rusland en Zweden voor Arjen Robben zijn allerlaatste interlands zijn. Zaterdag werd in de kantine van DWS de biografie Het Slangenmens van mijn oud-ploeggenoot Rob Rensenbrink gepresenteerd. Jan Mulder reikte het eerste exemplaar uit en vertelde de aanwezigen dat Robben weliswaar een voetballer van wereldklasse is, maar dat Rensenbrink toch echt twee klassen beter was. Nee, ik ben niet zo van dergelijke vergelijkingen. Robben is een geweldige speler, Rensenbrink was dat uiteraard ook.