3
EINDE
1
  • Wout Droste 32'
  • Nick Viergever 48'
  • Donyell Malen 89'
  • Joey Konings 1'

Mager PSV doet niet meer dan zijn plicht tegen Heracles

videoPSV heeft het voetbalseizoen woensdag voor eigen publiek op een positieve manier afgesloten. De uittredend kampioen nam na rust afstand van Heracles Almelo (3-1) en beëindigde de competitie zo met 83 punten en 98 doelpunten. Na de nederlaag van zondag tegen AZ (1-0) was al duidelijk dat PSV ondanks die hoge aantallen de titel dit seizoen aan Ajax moest laten. Voor het eerst sinds de voetbaljaargang 2013/2014 besluit PSV een seizoen zonder prijs.

Dankwoord

Van Bommel bedankte na de laatste thuiswedstrijd de supporters van PSV. ,,We hadden jullie graag iets anders willen geven. Helaas is dat niet gelukt, de kampioensschaal zat er niet in. We hebben hier zestien keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Dat is een evenaring van ons record. ,,Na de winterstop hebben we te vaak gelijkgespeeld. Maar deze jongens hebben er alles aan gedaan en elke dag hard gewerkt. Volgend seizoen gaan we er weer vol voor.’’

De wedstrijd tegen Heracles voelde voor iedereen bij PSV als een verplichting. Het chagrijn was drie dagen na het beslissende verlies in Alkmaar nog goed merkbaar in Eindhoven. Het duel stond vooral in het teken van het afscheid van Daniel Schwaab. De Duitse verdediger maakte dinsdag bekend de Eindhovenaren na drie seizoenen te verlaten. Verder wilde PSV tegen Heracles de topscorerstitel van Luuk de Jong veiligstellen. De aanvoerder scoorde niet en zag Dusan Tadic van Ajax met 28 doelpunten op gelijke hoogte komen.

Mark van Bommel startte tegen Heracles opnieuw met een gewijzigd middenveld. De trainer van PSV kreeg dit seizoen vaak kritiek dat hij in die linie koos voor twee controleurs. Tegen Heracles mochten de Mexicaan Érick Gutiérrez en de Uruguayaan Gastón Pereiro, allebei aanvallend ingesteld, meedoen.Het was juist Heracles dat al na 27 seconden via oud-PSV’er Joey Konings de score opende. Tot boze reacties leidde dat nauwelijks in het Philips-stadion, waar een soort gelatenheid heerste.

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV kwam na ruim een half uur spelen langszij. Wout Droste werkte de bal, na een schot richting doel van Angeliño, achter keeper Michael Brouwer (1-1). Direct na rust maakte Nick Viergever van dichtbij de 2-1. In de slotfase scoorde Donyell Malen ook nog.

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV zal het seizoen snel willen vergeten. Een vermoedelijk drukke transferperiode wacht. Dinsdag werd daarvoor al het startsein gegeven door de zaakwaarnemer van Steven Bergwijn, die meldde dat Ajax interesse in de buitenspeler heeft.

Van Bommel en de leiding van PSV zullen zowel qua het verkopen als het aantrekken van spelers snel zaken willen doen. De eerste training is over ruim een maand, op 18 juni. PSV begint vroeg vanwege deelname aan de tweede voorronde van de Champions League, op 23 of 24 juli.

Volledig scherm
© BSR Agency