Volledig scherm
Michiel Kramer krijgt de rode kaart. © Pro shots

Michiel Kramer en Sparta per direct uit elkaar

Het vertrek van Michiel Kramer bij Sparta is nu helemaal definitief. Het contract van de aanvaller wordt ontbonden bij de Kasteelclub, die gisteren een 2-1 overwinning boekte op NAC. Hij trainde al niet meer mee met de selectie van Dick Advocaat. 

Gisteren stelde voorzitter Rob Westerhof al dat een oplossing (een voortijdig vertrek van Kramer) aanstaande was. Dat is nu gebeurd. De laatste zaken over ontbinding van de verbintenis van Kramer bij Sparta, die nog een schorsing van zes duels uitzit, zijn afgerond.  

Kramer blijft overigens wel ingeschreven bij Sparta. Dat betekent dat zijn schorsing van zeven duels wel 'oplost'. Dat gebeurt alleen als Sparta de laatste ronde van de nacompetitie haalt. Mogelijk kan hij dus met schone lei beginnen bij nieuwe club.

Naar verluidt levert hij een deel van zijn salaris in. Kramer kwam afgelopen winter met hoge verwachtingen over van Feyenoord, waar hij met het eten van een broodje kroket zijn afscheid inluidde. Bij Sparta deed Kramer het niet onverdienstelijk en ontpopte zich tot belangrijke schakel in de ploeg. 

Dennis van Bergen on Twitter

Kramer blijft wel ingeschreven bij Sparta. Dat betekent dat zijn schorsing van zeven duels wel 'oplost'. Mogelijk kan hij dus met schone lij beginnen bij nieuwe club

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Volledig scherm
Michiel Kramer © pro shots

Tot afgelopen zaterdag in de met 7-0 verloren wedstrijd tegen Vitesse. Daarin maakte hij een harde overtreding op verdediger Alexander Büttner. Dat betekende het einde van zijn periode op Het Kasteel, waar Kramer met twee doelpunten en even zoveel voorzetten zijn waarde heeft gehad. 

Komende weken zal Fred Friday de spits zijn in de formatie van Advocaat, die na de 2-1 zege op NAC afstand heeft genomen van hekkensluiter FC Twente. De komende week treft Sparta rivaal Feyenoord (uit) en Heracles (thuis). Daarna volgt vermoedelijk de nacompetitie om lijfsbehoud. 

Soufyan Ahannach speelt daarin sowieso niet mee. Hij liep tegen NAC een dubbele beenbreuk op en is maanden uitgeschakeld.  

Volledig scherm
Michiel Kramer krijgt de rode kaart. © NOS