Muzikaal eerbetoon voor Feyenoord in aanloop naar Klassieker

Het begint bijna een traditie te worden. Vlak voor de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaan de mannen achter kledinglijn FRFC1908 een samenwerking aan met een rapper om een steunbetuiging voor hun club te maken. Dit keer zijn Bizzy Blaze en Remy Ridotto de gelukkigen.

Volledig scherm
Bizzy Blaze tijdens de opnames van de clip. © FRFC1908

Bizzy Blaze (Cor) is een 26-jarige Rotterdamse rapper en al zijn hele leven Feyenoorder. ,,Op mijn achtste ging ik al zelf naar het stadion. Vanaf dat ik muziek ging maken, is het al een droom om iets voor mijn club te doen. Die is nu gelukkig uitgekomen."

Het nummer, genaamd 'Rood Wit', is geproduceerd door Remy Companje (artiestennaam Remy Ridotto). De 27-jarige Rotterdammer is net als Cor vanaf kleins af aan al supporter. ,,Als je in Rotterdam bent geboren, ben je eigenlijk indirect al een Feyenoorder. Dat ik dan nu een track mag maken over die club is wel een van de mooiere dingen die ik heb gedaan. Zie het als iets wat ik van mijn bucketlist kan halen."

Traditie
Het is al de derde keer dat FRFC1908 voor het duel met de aartsrivaal een nummer uitbrengt om de Rotterdamse club te steunen. Twee jaar geleden kwam rapper Berry met 'Wij zijn Feyenoord', een 'anti-Ajax-liedje' en vorig jaar kwam rapduo Lost Rebels met een aanmoedigingslied: 'Ken je dat niet horen dan?!'

Met deze acties hopen de supporters dat er een traditie in ere wordt gehouden. ,,Er is geen enkele club waar zo veel liedjes voor zijn gemaakt. Dat houden wij graag in stand", reageert Roy van FRFC1908.

De focus van het nieuwe nummer ligt dit keer op de stad Rotterdam en haar inwoners. ,,Het doel was echt om zowel de club als de stad te eren. We willen hier iedereen een hart mee onder de riem steken voor de wedstrijd", zegt Cor. ,,Je hoort continu namen van herkenbare plekken uit de stad terug. Van de Coolsingel tot aan de Erasmusbrug", vult Companje aan. 

Overwinning
Beide heren denken dat Feyenoord de Amsterdamse aartsrivaal gaat verslaan. Companje: ,,Het ziet er tot nu toe allemaal erg goed uit. Het is altijd even afwachten, maar de spanning is de laatste tijd al goed opgebouwd dus ik denk dat we gaan winnen." Cor is het met hem eens. ,,Natuurlijk wordt het een overwinning. Is het niet met 2-0, dan wordt het wel 3-1."

Mocht Feyenoord aan het eind van de competitie met de schaal in handen staan, wil Cor zeker een poging wagen om een nieuw nummer te maken. ,,Maar eigenlijk hoop ik dat iedereen dit nummer dan nog kent. Het moet de knaller van het jaar worden."

Volledig scherm
© Rob Pijpers
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement