Naci Ünüvar wint Abdelhak Nouri Trofee voor grootste talent in jeugdopleiding Ajax

VideoNaci Ünüvar heeft vanavond de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mogen nemen. De 15-jarige aanvallende middenvelder maakte dit seizoen grote indruk in Ajax onder 19, de hoogste jeugdploeg van trainer John Heitinga.

Hij was in elf competitieduels goed voor zes doelpunten en zes assists. In de UEFA Youth League deed hij ook al vier keer mee. Ünüvar won eerder deze maand met Oranje onder 17 nog het EK in Ierland. Ünüvar, die sinds zijn achtste al in de jeugdopleiding van Ajax speelt, wordt op 13 juni zestien jaar oud. Dan mag hij ook zijn eerste contract bij Ajax tekenen. 

Ryan Gravenberch was vorig jaar de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. De inmiddels zeventienjarige middenvelder speelde dit seizoen 27 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij goed was voor twee goals en zeven assists. Daarnaast viel hij zeven minuten in tijdens PSV - Ajax (3-0) op 23 september 2018. Daarmee werd hij de jongste debutant ooit voor Ajax, een record dat daarvoor jarenlang in handen was van Clarence Seedorf.

Talent van de Toekomst -> @naci.unuvar! ♥️ Naci in 1 woord? 👇 #TalentTuesday #ABNAMRO

5,890 Likes, 83 Comments - AFC Ajax (@afcajax) on Instagram: "Talent van de Toekomst -> @naci.unuvar! ♥️ Naci in 1 woord? 👇 #TalentTuesday #ABNAMRO"

Naci Ünüvar juicht na een goal voor Ajax onder 19 tegen Sparta.
Volledig scherm
Naci Ünüvar juicht na een goal voor Ajax onder 19 tegen Sparta. © BSR Agency
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.