Volledig scherm
29-01-2017: Voetbal: Vitesse v AZ: Arnhem (L-R) Arnold Kruiswijk of Vitesse nog steeds geen doelpunt © Orange Pictures / Photo News PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS ! only BELGIUM ! © Photo News

Opluchting bij Vitesse: Kruiswijk fit voor Ajax

Trainer Henk Fraser noteert op weg naar Ajax een forse meevaller. Vitesse kan zondag tegen de Amsterdamse kampioenskandidaat beschikken over Arnold Kruiswijk. De Groninger is op tijd fit voor de wedstrijd in Gelredome (aftrap 14.30 uur). Normaliter is daarmee de puzzel van de trainer compleet.

Fraser wil routinier Kruiswijk, met zaterdag nog als extra dag om te herstellen van een kuitblessure, tegen Ajax links achterin posteren. De Groninger mag dan ruim een week niet hebben getraind, zijn ervaring zegt voldoende. Voor Fraser brengt het alternatief, Lassana Faye, risico’s met zich mee. De Rotterdammer stond de hele week in partijen linksback, maar hij heeft nog geen eredivisiewedstrijden in de benen. Alexander Büttner is geen optie, want de Doetinchemmer is nog niet fit.

Fraser moet de achterhoede tegen Ajax hoe dan ook verbouwen. Kelvin Leerdam (geschorst) en Maikel van der Werff (knieblessure) zijn niet beschikbaar. Kevin Diks speelt nu rechts achterin en Matt Miazga staat samen met aanvoerder Guram Kashia in het centrum.