Volledig scherm
PEC-poppen aan strop aan Zwolse gracht © Away Days NL

PEC-poppen aan de strop gevonden bij Zwolse gracht

Aan de Diezenpoortenbrug langs de Zwolse stadsgracht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag PEC-poppen aan een strop opgehangen. Bij de poppen hangt een spandoek met de tekst: 'Zwolle gaat eraan.' De actie gebeurde een dag voordat Go Ahead Eagles en PEC Zwolle elkaar in Deventer treffen voor de beladen IJsselderby.

In aanloop naar deze wedstrijd werden in de nacht van donderdag op vrijdag al enkele wegen en verkeersborden tussen Deventer en de gemeente Wijhe besmeurd met verf door PEC-supporters. Hoogstwaarschijnlijk zitten achter de poppen-actie dan ook GAE-supporters. Op Twitter wordt er met veel afschuw gesproken over de actie.

In februari 2016 vond in de Amsterdam Arena een vergelijkbaar incident plaats. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer kwam dat seizoen over van aartsrivaal Ajax. Bij 'de Klassieker' in Amsterdam werd toen een pop van Vermeer op de tweede ring opgehangen. Dit leverde destijds veel ophef op. De man die de pop van Kenneth Vermeer ophing werd veroordeeld tot een werkstraf van 60uur.

Awaydays NL on Twitter

Go Ahead Eagles-supporters hebben in Zwolle een aantal poppen aan een strop opgehangen met de tekst 'Zwolle gaat er aan.' #gaezwo