Volledig scherm
Jerold Promes moet per brancard het veld verlaten na zijn horrorblessure. © BSR Agency

Promes hele jaar uitgeschakeld vanwege horrorblessure

Jerold Promes komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De verdediger van VVV-Venlo brak tegen Heracles Almelo zijn knieschijf en is daaraan succesvol geopereerd. 

VVV Venlo meldt dat de 34-jarige Promes zeker tot het einde van 2019 zal moeten revalideren. Hij kwam vrijdagavond na een botsing met Joey Konings ongelukkig ten val. Op het eerste oog zag het al slecht uit voor de verdediger, die per brancard het veld verliet na een behandeling van twintig minuten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de knieschijf is gebroken. 

Tijdens Promes’ behandeling stuurde scheidsrechter Erwin Blank de spelers naar binnen. Zij waren enorm aangeslagen, zei trainer Maurice Steijn na de wedstrijd tegenover FOX Sports. ,,De blessure heeft een enorme impact gehad. We waren als ploeg aangeslagen, dat kon je ook zien in de eerste helft.”

Uiteindelijk verloor VVV het duel met 0-1 door een benutte strafschop van Mohammed Osman. 

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.