Volledig scherm
© EPA

PSV één keer eerder kampioen tegen Ajax

30 duels ongeslagenPSV behaalde vandaag in een rechtstreeks duel met Ajax de landstitel. Dat deden de Eindhovenaren één keer eerder.

In 1963 won PSV met 5-2 van Ajax en daarmee pakte de club de eerste titel sinds de invoering van het betaalde voetbal. Piet Ouderland (eigen doel), Pierre Kerkhoffs, Wim Wolbers, Gerard Hoenen en Lambert Maassen scoorden die dag voor het team van trainer Bram Appel.

Het gebeurde vier keer eerder dat een ploeg zich van het kampioenschap verzekerde tegen de nummer twee van de ranglijst. PSV deed dat ook in 1978, tegen FC Twente.

PSV dertig thuisduels op rij ongeslagen

PSV is na de overwinning op Ajax nu dertig thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Feyenoord was op 18 september 2016 de laatste ploeg die in de eredivisie in het Philips Stadion wist te winnen (0-1). Sinds de nederlaag tegen de Rotterdammers scoorde PSV in de competitie in elk thuisduel.

PSV moet nog even ongeslagen blijven om het clubrecord te verbreken. Van januari 2005 tot januari 2007 verloren de Brabanders 37 keer op rij niet in eigen stadion in de eredivisie.

Sc Heerenveen pakte dit seizoen als enige een punt bij PSV: 2-2.

Volledig scherm
© EPA