Quincy Promes.
Volledig scherm
Quincy Promes. © BSR Agency

Redan en Promes zeggen sorry na onhandig filmpje: ‘Was niet verstandig’

Ajax-speler Quincy Promes van Daishawn Redan (FC Groningen) hebben hun spijt betuigd voor het voetballen met een groep vrienden op een pleintje in Amsterdam. Daarmee negeerden ze de richtlijnen van de overheid in de coronacrisis, waarbij samenscholingen niet zijn toegestaan.

Bij FC Groningen waren ze niet blij toen het filmpje met Redan op social media zagen. De club ging met de speler in gesprek omdat zijn actie ‘tegen overheidsmaatregelen en gemaakte club- en teamafspraken in’ was. Redan toonde daarop berouw en zegde toe een donatie te doen.

,,Dit is gedrag dat wij niet willen zien”, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. ,,Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag.”

Redan besloot ook een donatie te doen aan het supportersinitiatief Noordtribune Helpt, waarbij fans van Groningen zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd.

Ook Promes bood zijn excuses aan. ,,Beste mensen, ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden voor het filmpje waarop ik te zien ben‘’, aldus de Ajacied via Instagram.  ,,Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden. Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd.”

Het filmpje met Redan en Promes: