Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Rillingen over de rug bij Stengs

AD-columnist Willem van Hanegem is helemaal klaar met 'dat vreselijke kunstgras'. 

Ik wil deze column graag beginnen met een steunbetuiging aan Calvin Stengs van AZ. De rillingen liepen over mijn rug toen ik die arme jongen zwaar geblesseerd het veld afgedragen zag worden tegen PSV. Zo’n groot talent, pas 18 jaar oud en dan zo onfortuinlijk aan een gloednieuw seizoen beginnen, het is bijzonder triest.

PSV won de wedstrijd, maar laten ze daar nou asjeblieft niet denken dat het lek meteen boven is, want AZ was voetballend gewoon een klasse beter. Geef ze een goede keeper en wat meer snelheid in het hart van de verdediging en die ploeg wordt met twee vingers in de neus vierde in de eredivisie.

Ik sla Ajax en Feyenoord nog altijd veel hoger aan dan PSV, waar alleen die Mexicaan Hirving Lozano mij echt kon bekoren. Ajax ging kopje onder tegen Heracles en dat zal vast hard aankomen in Amsterdam. Toch lijkt mij dat geen reden voor paniek, want tegen Nice heb ik dingen bij Ajax gezien die veelbelovend waren. Er wordt nu meteen gewezen naar Marcel Keizer omdat Ajax zo onthutsend zwak verdedigde, maar heb ik datzelfde euvel vorig seizoen niet ook met de regelmaat van de klok voorbij zien komen?