Pablo Rosario.
Volledig scherm
Pablo Rosario. © BSR Agency

Rosario voelt zich weer lekker bij PSV: ‘Ik heb een iets vrijere rol’

Pablo Rosario had het de voorbije maanden zwaar bij PSV. Bij de middenvelder gingen soms de meest simpele dingen mis waar hij in het begin van vorig seizoen nog een van de sterkhouders was. Vanavond won PSV voor het eerst in tijden weer een uitwedstrijd in de eredivisie en Rosario speelde een prima wedstrijd. ,,Hopelijk kunnen wij deze lijn doortrekken”.

,,We wisten dat zij compact zouden spelen. De eerste tien minuten speelden zij vrij opportunistisch. Daarna namen wij de wedstrijd over”, vervolgde Rosario, die zelf ook nog een grote kans kreeg om te scoren, maar deze niet benutte.

PSV speelt sinds kort met Ryan Thomas als meest vooruitgeschoven middenvelder. Rosario en Jorrit Hendrix zijn de controleurs. ,,Ik heb een iets vrijere rol‘’, zegt enkelvoudig Oranje-international Rosario daarover. ,,Ik mag wat meer naar voren. Dat bevalt goed. De afstemming moet juist zijn op het middenveld. We mogen allemaal vrij bewegen.‘’

Aanvoerder Denzel Dumfries was ook tevreden. ,,Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Als je naar de kansen kijkt, hadden we het veel eerder af moeten maken. Maar ik ben blij hoor. We hebben veel kwaliteiten. Dat heb ik altijd al gezegd. We snakten naar een overwinning, heel lang. Die lijn hebben we na vorige week doorgetrokken en dat moeten we blijven doen.”