Volledig scherm
Rutjes neemt uitgebreid de tijd voor zijn jonge fans. © Boas Photo

Rutjes stopt met voetballen

Nathan Rutjes (34) heeft zijn professionele voetbalcarrière per direct beëindigd. De middenvelder blijft bij Roda JC wel in een andere functie actief.

Volledig scherm
© Pro Shots

Rutjes, die een trainersopleiding bij de KNVB volgt, staat komend seizoen als assistent-trainer voor de groep bij Roda onder 17. Hij gaat die baan combineren met maatschappelijke werkzaamheden.

Rutjes groeide de afgelopen jaren met zijn opvallende kapsel, vrolijke en onbevangen houding  uit tot een cultfiguur op de Nederlandse velden. In 2016 werd hij uitgeroepen tot 'maatschappelijk speler van de eredivisie', vanwege zijn inzet voor maatschappelijke activiteiten van Roda. In 13 seizoenen betaald voetbal kwam de Rotterdammer tot 5 doelpunten in 191 competitieduels. Hij stond bij Sparta, MVV en Roda JC onder contract.

,,Nathan heeft de afgelopen jaren bewezen een meerwaarde te zijn voor onze club. Ook buiten het veld is hij veel maatschappelijk betrokken geweest", reageert directeur Harm van Veldhoven op de website van Roda. ,,Met zijn ervaring als betaald voetballer, jeugdtrainer en zijn ambities zien wij hem ook als een toegevoegde waarde voor onze jeugdopleiding."