Volledig scherm
© BSR Agency

Schöne verruilt Ajax na zeven jaar voor Genoa

Einde van een tijdperkNa ruim zeven seizoenen, met daarin 286 officiële duels, komt er een einde aan het tijdperk van Lasse Schöne bij Ajax. De 33-jarige Deense middenvelder vertrekt naar het Italiaanse Genoa, waar hij een contract voor twee jaar zal tekenen, met een optie voor nog een seizoen. Momenteel zijn de besprekingen over de laatste details in een afrondende fase.

Door Freek Jansen

De Italiaanse club meldde zich onlangs bij Forza Sports Group, het managementbureau van Schöne. Daarop is de deal in gang gezet. Genoa vocht vorig seizoen nog tegen degradatie, maar wil in de komende jaargang de sprong naar de subtop maken. Daarin ziet de club een belangrijke rol weggelegd voor de 45-voudig Deens international.

Schöne kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC. Aanvankelijk als aanvallende middenvelder, die onder trainer Frank de Boer ook veelal als hangende rechtsbuiten speelde. Met de komst van Peter Bosz onderging de sympathieke Deen een gedaantewisseling als speler en ontpopte zich als controlerende middenvelder. Op die positie speelde hij afgelopen seizoen een belangrijke rol in het successeizoen van Ajax. Vooral in de Champions League-duels met Real Madrid en Juventus liet Schöne zich op het allerhoogste podium gelden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De president van Genoa is momenteel bezig om met het kamp Schone de laatste details rond te maken. © AD.nl

Met grote regelmaat begon Schöne het seizoen met de vraag of hij wel basisspeler zou zijn, maar telkens dwong hij zijn positie zelf af. Het maakte van hem een publiekslieveling in Amsterdam, die bovendien met zijn verfijnde traptechniek met vrije trappen en hoekschoppen van grote waarde was.

De Deen had in Amsterdam nog een verbintenis voor één seizoen. Dit seizoen heeft hij veel concurrentie op zijn plek als controlerende middenvelder. Ajax trok de Roemeense middenvelder Razvan Marin aan, terwijl ook nieuweling Edson Alvarez, Daley Blind, Carel Eiting en Noussair Mazraoui op zijn plek voor de verdediging uit de voeten kunnen.

Na het succesvolle seizoen 2018-2019 hoopte Schöne nog dat er deze zomer niet te veel spelers uit Amsterdam vertrekken: