Volledig scherm
© BSR Agency

Schwaab keert na drie maanden afwezigheid terug bij PSV

Daniel Schwaab keert na drie maanden afwezigheid terug bij PSV. De 31-jarige Duitse verdediger tekent een eenjarig contract in Eindhoven en gaat zijn vierde seizoen in. Schwaab is zondagavond aanwezig bij PSV-ADO, waarbij meer over zijn komst bekend wordt. Tekst en uitleg volgt dan ook.

Door Rik Elfrink

Schwaab was de afgelopen drie seizoenen een zeer gewaardeerde kracht bij PSV, waar hij uitgroeide tot een van de leiders van de groep. De afgelopen twee seizoenen pakte de club in de eredivisie 83 punten met hem in de basis. Vorig seizoen was dat niet genoeg voor de titel, omdat Ajax een uitstekend jaar draaide. Het jaar ervoor werd PSV wel kampioen, met Schwaab in een enorm belangrijke rol.

Hij lichtte de keus van zijn terugkeer toe. ,, Na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV”, aldus Schwaab, die wegens privé-omstandigheden vertrok.

PSV is overtuigd van nieuweling Timo Baumgartl, die als vervanger van Schwaab is gehaald. Daarom ziet de club niet direct een hoofdrol weggelegd voor de teruggekeerde verdediger. ,,We wilden graag nog wat extra ervaring aan de selectie toevoegen”, zegt technisch manager John de Jong van PSV. ,,Daniel past natuurlijk perfect in dat plaatje.”

Kwetsbaar

PSV oogde de eerste weken van het nieuwe seizoen defensief vaak kwetsbaar. Trainer Mark van Bommel is blij dat hij nu weer over Schwaab kan beschikken. ,,Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee”, zegt hij. ,,Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf. Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig.”

Wel lijkt Schwaabs komst een duidelijk signaal naar de andere centrale verdedigers Trent Sainsbury en Derrick Luckasssen te zijn. Het duo trainde zondagmorgen mee met Jong PSV en het lijkt er op dit moment op dat ze in de pikorde zijn gedaald. De Jong: ,,We verwachten in de komende weken afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog minder zicht op speeltijd hebben. De gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart.”