Volledig scherm
Luuk de Jong verlaat aangeslagen het veld na het gelijkspel van PSV tegen FC Emmen. © Pro Shots

Slechtste weekend voor traditionele top 3 in ruim twee jaar

Zowel PSV, Ajax als Feyenoord beleefde een miserabele start van de tweede seizoenshelft. De complete traditionele top 3 liet punten liggen en dat is, zeker de laatste jaren, een zeldzaamheid.

De laatste keer dat de drie topclubs in hetzelfde weekend niet tot winst kwamen, was in speelronde 12 van het seizoen 2016/2017. In het eerste weekend van november 2016 verloor Feyenoord uit bij Go Ahead Eagles (1-0), speelde Ajax bij AZ gelijk (2-2) en kwam PSV thuis niet verder dan 1-1 tegen FC Twente.

Ook dit weekend kwamen de Rotterdammers van de ‘grote drie’ het slechtste voor de dag, door gisteren op bezoek bij PEC Zwolle met 3-1 te verliezen. Titelkandidaten PSV (2-2 tegen FC Emmen) en Ajax (4-4 tegen sc Heerenveen) hielden vandaag aan de achttiende speelronde tenminste nog een schamel puntje over.

  1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
    AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

    ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

    PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.