Jens Toornstra van Feyenoord heeft de 1-0 gescoord.
Volledig scherm
Jens Toornstra van Feyenoord heeft de 1-0 gescoord. © ANP

Sterk Feyenoord slaat PSV knockout in de titelrace

Feyenoord heeft met 2-1 van PSV gewonnen. Jens Toornstra zette de Rotterdammers al vroeg op voorsprong. Na rust tekende Gaston Pereiro voor de gelijkmaker, maar diep in de tweede helft zorgden Jan-Arie van der Heijden én doellijntechnologie voor groot feest in de Kuip.

 1. Schmidt zegt nee tegen topaanbod van RB Leipzig en laat PSV niet in de steek

  Schmidt zegt nee tegen topaanbod van RB Leipzig en laat PSV niet in de steek

  PSV behoudt trainer Roger Schmidt minimaal tot het einde van het seizoen, als het aan de coach zelf ligt. De Eindhovense club heeft de afgelopen dagen gemerkt dat RB Leipzig pogingen ondernam om Schmidt per direct over te nemen. De topclub uit Duitsland had een aantrekkelijk aanbod voor de coach, maar hij laat PSV op dit moment niet in de steek omdat hij zijn tot 30 juni 2022 lopende contract in ieder geval wil uitdienen. En misschien wel meer.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’