Thomas Ouwejan.
Volledig scherm
Thomas Ouwejan. © BSR Agency

Thomas Ouwejan wil naar PSV en baalt van AZ

PSV wil zich per direct versterken met Thomas Ouwejan en de 23-jarige linksback van AZ wil ook zelf graag naar Eindhoven. Het enige probleem? AZ werkt niet mee aan een transfer.

Door Sander de Vries

,,Ja, dit neem ik AZ kwalijk”, zei Ouwejan, direct na afloop van het gewonnen uitduel met SC Heerenveen (1-2). ,,Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt. Nu komt PSV. Dit is zo’n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat.”

PSV heeft volgens Ouwejan met zijn management gesproken. ,,Ze willen me volgens mij huren, met een optie tot koop.” Hij heeft ergens ook wel begrip voor het standpunt van AZ. ,,Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken. AZ denkt: we gaan onze concurrentie niet sterker maken en willen onze eigen selectie behouden. Ik sta er zo in: ik maak hier zo weinig minuten en krijg nu een mooie kans. Gun het mij.”

Tegen Heerenveen had Ouwejan een basisplaats. Maar als Owen Wijndal straks weer fit is moet Ouwejan vermoedelijk weer plaatsnemen op de bank. Bij PSV lonken beduidend meer speelminuten. ,,Ik zie ook wat er gebeurt bij PSV. Daar liggen mogelijkheden op de linksback. Dat zie ik zitten. En nu? De transferperiode is nog een week geopend. Ik weet het ook niet.”