Volledig scherm
PREMIUM
Van Bommel in zijn beste PSV-dagen als speler in duel met Feyenoorder Paul Bosvelt. © pro shots

Van Bommel zoekt nog een Van Bommel

PSV hield de voorbije weken meerdere sleutel- spelers aan boord. Maar wat ontbreekt, werd in de Cruijff Schaal tegen Feyenoord ook goed duidelijk. Trainer Mark van Bommel zoekt vooral nog een jonge versie van zichzelf voor zijn middenveld.

Door Maarten Wijffels 

,,Berghuis stond geloof ik twee meter voor zijn eigen rechtsback opgesteld. Zo gesloten als Feyenoord speelde, daar was moeilijk doorheen te komen voor ons.'' Nick Viergever had maar twee zinnen nodig om het teleurstellende duel bondig samen te vatten vanuit het oogpunt van PSV.

De verdediger schetste een beeld dat dit seizoen nog vaak zal opdoemen. Niettemin waren er momenten dat in het eigen Philips Stadion wél ruimte lag voor de thuisclub om door te komen. Maar PSV miste vooral iemand die het spel kon versnellen in de passing vanaf het middenveld.

Een beetje zoals de nieuwe trainer in Eindhoven, Mark van Bommel, dat zelf als de beste kon in zijn vroege PSV-jaren. De afgelopen weken haalde Van Bommel een paar fraaie slagen binnen. Op belangrijke posities in het elftal kozen sleutelspelers niet voor een transfer, maar voor contractverlenging. Zoals Luuk de Jong en Jeroen Zoet. De nieuwe coach heeft zijn opstelling daardoor voor driekwart 'staan'. Maar het laatste deel van de puzzel vraagt nog alle aandacht, zo toonde het duel met Feyenoord aan.

Tekst gaat verder onder de foto.

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”