Volledig scherm
Tonny Vilhena passeert doelman Brad Jones op de training. © ANP

Van Bronckhorst kiest voor Vilhena op de bank tegen ADO

Giovanni van Bronckhorst houdt zondag Tonny Vilhena aan de kant te houden in Den Haag tegen ADO. De 22-jarige middenvelder staat op scherp en mist bij een nieuwe gele prent de topper tegen PSV in de Kuip. ,,Het zit in mijn hoofd’’, hield Van Bronckhorst nog een kleine slag om de arm. 

Maar de manier waarop deze week tactisch werd getraind door de Rotterdammers gaf al aan dat Vilhena op de bank moet beginnen. 

Die keuze betekent ook dat Van Bronckhorst een ander probleem meteen tackelt. Door Vilhena naast zich op de bank te zetten, kunnen Dirk Kuyt, Jens Toornstra en Steven Berghuis alle drie aan het duel met de Haagse hekkensluiter beginnen. 

Ook vandaag ging het in de Kuip weer over de uitspraken van Dirk Kuyt, de schorsing van Michiel Kramer en de rode kaart van Simon Gustafson. ,,Het ging deze week niet over hoe goed wij hebben gespeeld tegen FC Groningen. Als je geen kranten leest en je ziet ons trainen dan zie je niets geks. Maar als er binnen een paar dagen een paar dingen gebeuren, geef je aanleiding dat er over wordt gepraat en geschreven. Daar ben ik scherp op bij mijn spelers, dat moeten we voorkomen. Ik heb met Kuyt gesproken, Kramer is geschorst en maandag weer hartelijk welkom. En Gustafson, dat vond ik een ander geval. Ik vond het geen natrappen, eerder pootje haken wat hij maandag in het tweede elftal heeft gedaan. Maar nu telt ADO, een elftal met een nieuwe trainer. Onderschatting is er niet, maar die is er nooit bij ons.’’

Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst in gesprek met Dirk Kuyt. © ANP