Volledig scherm
Henk de Jong met Mark van Bommel. © BSR Agency

Verwijzing naar San Marino tergde De Jong: 'Mooi om te zien dat PSV tijd ging rekken’

PSV met de schrik vrijOp de vraag of PSV het verschil in doelsaldo met Ajax in één wedstrijd weg zou kunnen werken, verwees trainer Mark van Bommel vrijdag naar de interland tussen Nederland en San Marino uit 2011. Oranje won toen met 11-0.

Volledig scherm
© BSR Agency

Van Bommel haastte zich vervolgens te zeggen dat hij De Graafschap niet met San Marino wilde vergelijken, maar Henk de Jong (trainer van De Graafschap) gebruikte het citaat graag in aanloop naar de wedstrijd van vanmiddag. PSV won met 2-1 van de Doetinchemmers.

,,Het raakte mij wel, om die verhalen allemaal te lezen. Daarom vond ik het wel mooi om te zien dat PSV in de slotfase tijd ging rekken om de overwinning over de streep te trekken'', aldus De Jong zondag na afloop van het duel.

,,Ik heb de artikelen uit laten vergroten en opgehangen op het bord in de kleedkamer. Ik neem het Mark van Bommel niet eens kwalijk. Dat soort uitspraken worden ook vaak in de mond gelegd. Maar het ging wel wat leven. Overal in Nederland ging het opeens over de doelpunten.''

Volledig scherm
2019-04-14 13:30:11 De Graafschap coach Henk de Jong during the Dutch Eredivisie match between PSV Eindhoven and De Graafschap Doetinchem at the Phillips stadium on April 14, 2019 in Eindhoven, The Netherlands ANP/VI IMAGES © VI Images