Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Voor de doelpunten moet je in Kralingen zijn

De toeschouwersaantallen in de eredivisie lopen terug, maar aan het aantal doelpunten kan dat niet liggen. Het doelpuntengemiddelde ligt met 3,4 hoger dan de laatste tien jaar. Vooral de Excelsiorsupporters worden in het Van Donge & De Roo Stadion verwend.

Er vielen 37 goals, wat veruit het hoogste is in de eredivisie. Dus wie doelpunten wil zien, moet afreizen naar Rotterdam-Oost. De doelpuntenregen resulteert overigens niet in veel thuiszeges. Na acht thuiswedstrijden staat de teller op twee. Dus écht juichen kunnen ze in Kralingen ook niet.

Daarentegen zijn de doelpunten in Rotterdam-Zuid bij Feyenoord een stuk schaarser. In zeven thuiswedstrijden vielen er twintig goals. Bij VVV, Willem II, en ADO hoef je het telraam er al helemaal niet bij te pakken. Al moet je daarbij wel aantekenen dat zij slechts zes wedstrijden voor eigen publiek speelden. Het laagste gemiddelde ligt in Alkmaar (2.71).

De eredivisie is sowieso aan een doelpuntrijk seizoen bezig, maar dat is niet alleen te danken aan de monsterscores van Ajax en PSV. Ook Heracles(doelsaldo: 29-29), Heerenveen( doelsaldo: 27-31), Fortuna Sittard(27-27) en Excelsior(22-34) doen een duit in het zakje. Het leidt tot het hoogste doelpuntenmoyenne in tien jaar.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-4
FeyenoordFEY
away logo