Volledig scherm
Tomas Necid maakt afgang Willem II compleet. © BSR Agency
6
EINDE
2
  • Abdenasser El Khayati 31' 72'
  • Wilfried Kanon 64'
  • Tomáš Necid 74' 86'
  • Lex Immers 81'
  • Damil Dankerlui 15'
  • Vangelis Pavlidis 48'

Willem II stort in; ADO komt net tekort voor play-offs

Ook de laatste kans op Europees voetbal heeft Willem II niet gepakt. Na de verloren bekerfinale verspeelde het woensdagavond tegen ADO Den Haag tot twee keer toe een voorsprong (2-6) en dus uitzicht op de play-offs.

Door Yorick Groeneweg

Hoewel Willem II in de strijd om de achtste plek en dus het laatste play-off-ticket met een punt achterstand afhankelijk was van FC Groningen, ging het in Den Haag voortvarend van start. Het kreeg veel kansen en uit ééntje daarvan maakte Damil Dankerlui 0-1 voor de Tilburgers. Vervolgens liet Willem II na om uit te lopen. Na een half uur kreeg het daar door Nasser El Khayati de rekening voor gepresenteerd.

Volledig scherm
De rode kaart is voor Damil Dankerlui. © BSR Agency

Na rust kwam Willem II al snel weer op voorsprong door een droge knal van Vangelis Pavlidis, maar genoeg was het zeker niet. Hoewel FC Groningen met 1-0 achterstond in Emmen, ging ADO helemaal los. Het won vier van de laatste vijf wedstrijden en had zelf nog een waterkansje op de play-offs. Wilfried Kanon, El Khayati (zijn zeventiende van het seizoen) en Tomas Necid scoorden en brachten nog voor het begin van het Haags Kwartiertje de hoop op een stunt helemaal terug. Bovendien kreeg Dankerlui de rode kaart na twee keer geel.

Willem II stortte in en hoewel Immers en Necid er ook nog 6-2 van maakten; plaatste FC Groningen zich ondanks een 1-0 nederlaag als achtste en laatste voor de play-offs voor Europees voetbal. Op doelsaldo (-2 om -5), want door de 6-2 zege op Willem II kwam ook ADO op 45 punten.

Volledig scherm
Wilfried Kanon viert zijn treffer, vlak voor zijn wissel. © BSR Agency