Jean-Christophe Bahebeck baalt na een mislukte actie.
Volledig scherm
Jean-Christophe Bahebeck baalt na een mislukte actie. © VI Images
0
EINDE
1
  • Daniel Crowley 46'

Zwak FC Utrecht ten onder tegen effectief Willem II

FC Utrecht wist in eigen huis geen potten te breken tegen een oerdegelijk Willem II. De Tilburgers hadden na rust aan één doeltreffend schot van Daniel Crowley genoeg om de vierde uitzege op rij te boeken.

Wat is er met FC Utrecht aan de hand? De getijden zijn snel omgeslagen in de Domstad. De ploeg had onder leiding van trainer Dick Advocaat de winter van Jean-Paul de Jong snel verlaten voor de pracht en praal van de bloeiende lente, met flitsende zeges, maar vier nederlagen op een rij verder lijkt de ploeg helemaal vastgevroren. Tegen Willem II riep FC Utrecht de nederlaag over zichzelf af met angstig en onzeker spel.

Het verloren duel met AZ (3-0 nederlaag) van vorige week vroeg om actie van Advocaat. De Kleine Generaal nam geen halve maatregelen. Hij ruimde plaats in voor de gehuurde middenvelder Riechedly Bazoer, die zijn basisdebuut maakte, en spits Jean-Christophe Bahebeck, die voor het eerst dit seizoen vanaf de aftrap startte. Die ingrepen gingen ten koste van jeugdexponenten Gyrano Kerk en Nick Venema. Urby Emanuelson maakte zijn opwachting als linksbuiten.

De wisselingen sorteerden geen enkel effect. FC Utrecht schoot nog wel agressief uit de startblokken, Bahebeck kreeg een opgelegde kans op de 1-0 na goed voorbereidend werk van Oussama Tannane, maar stuitte op Willem II-doelman Timon Wellenreuther, maar na een kwartier zakte de ploeg van Advocaat in het moeras van angst en onzekerheid.

Willem II, dat comfortabel achterover leunde, kreeg door gepruts van Joris van Overeem, Simon Gustafson en Timo Letschert zelfs prima kansen in de overname. Doelman David Jensen hoefde echter niet in actie te komen. Een kopbal van Marios Vrousai eindigde in het zijnet.

Gemor

Het gemor zwol aan in Stadion Galgenwaard. Vooral Tannane moest het ontgelden bij het thuispubliek na zijn tweede mislukte hoekschop. De rechtsbuiten maande het publiek met armgebaren hem te steunen, maar dat had juist een averechts effect. Gefluit klonk in het vervolg als Tannane de bal beroerde.

Advocaat greep in de rust in met het inbrengen van Sander van de Streek voor Bazoer, die maar zijn ploeg moest in de tweede helft al razendsnel in de achtervolging. Na 33 seconden schoot Daniel Crowley snoeihard in de kruising: 0-1.

Na de openingstreffer zakte het spel van FC Utrecht naar een bedenkelijk niveau. Emanuelson kreeg wel een opgelegde kopkans (naast), Sain Klaiber testte Wellenreuther van afstand en Van der Streek deelde speldenprikjes uit, maar ook met het inbrengen van Venema en Othmane Boussaid forceerde FC Utrecht bar weinig. Ook het inzetten van verdediger Willem Janssen als stormram haalde niets uit.

FC Utrecht blijkt ondanks de nederlaag voorlopig steken op de zesde plaats en heeft een achterstand van één punt op nummer vier Vitesse.

Volledig scherm
© AD Sportwereld
  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”