Volledig scherm
Robert Zwinkels © Pro Shots

Zwinkels neemt plek Groothuizen over in doel bij ADO

Indy Groothuizen is niet langer de eerste keeper van ADO Den Haag. Trainer Fons Groenendijk grijpt voor de thuiswedstrijd van zondag tegen AZ terug op de ervaren Robert Zwinkels, die voor de start van dit zijn seizoen zijn plek verloor.

Indy Groothuizen ging afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (3-0) opzichtig in de fout, maar kende eerder dit seizoen al enkele ongelukkige momenten. Vorige week viel Robert Zwinkels al op met enkele knappe reddingen in het bekerduel met Feyenoord, dat ADO overigens met 5-1 verloor.

Hoewel ze bij ADO Groothuizen (22) nog steeds als de keeper van de toekomst zien, krijgt Zwinkels dus ook in de competitie weer de voorkeur. De laatste weken werd bij de Haagse aanhang de roep om de 35-jarige Westlander al steeds luider. ADO pakte in de laatste drie wedstrijden ook slechts één punt.

Fons Groenendijk acht het nodig om nu in te grijpen. Naast de doelman overweegt de trainer zijn elftal komend weekeinde op nog meer plaatsen te wijzigen. ,,Ik ga er alles aan doen om het tij te keren”, aldus Groenendijk, die zijn keepers al heeft ingelicht over de drastische wijziging.

Volledig scherm
Indy Groothuizen. © ANP Pro Shots