Volledig scherm
Amerikaanse militairen op de door een Iraanse raketaanval beschadigde militaire basis in Ain al-Asad in Irak. © Reuters

Toch Amerikaanse militairen gewond bij Iraanse raketaanval

VideoBij de Iraanse raketaanvallen op militaire bases in Irak zijn vorige week wel degelijk Amerikaanse troepen gewond geraakt. Het Amerikaanse leger meldde donderdag dat elf militairen zijn behandeld aan een hersenschudding. Zij zijn voor hun herstel naar Amerikaanse faciliteiten in Duitsland en Koeweit gebracht.

In eerste instantie gaven de Amerikanen aan dat niemand gewond was geraakt bij de Iraanse vergeldingsactie voor de moord op Qassem Soleimani. De Iraanse generaal werd op 3 januari door een Amerikaanse droneaanval nabij Bagdad gedood.

De Iraniërs voerden raketaanvallen uit op twee militaire bases in Irak waar Amerikaanse militairen gelegerd zijn. Een van de aanvallen was gericht tegen een basis bij Erbil, waar ook Nederlandse militairen verblijven, de andere tegen een luchtmachtbasis in Ain al-Asad.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”