Arsenal haalt uit tegen Bate Borisov

VideoArsenal heeft in de Europa League Bate Borisov vernederd. In Londen versloeg de ploeg van Arsène Wenger de Wit-Russen met liefst 6-0. De goals kwamen van zes verschillende spelers. 

Denis Polyakov van Bate Borisov tekende voor de 4-0. Hij trapte na een voorzet van Theo Walcott, die al voor de 2-0 zorgde, de bal hard in het eigen doel. Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, Olivier Giroud en Mohamed Elneny maakten de andere doelpunten. 

Arsenal eindigde als groepswinnaar in groep H. 

Bij de internationale terugkeer na 25 jaar van afwezigheid heeft FC Köln de groepsfase van de Europa League niet overleefd. De Duits club, die dit seizoen in de Bundesliga pas drie punten haalde, verspeelde op de slotdag de tweede plaats  aan Rode Ster. In Belgrado won de thuisclub de ontmoeting tussen beide clubs, 1-0. Slavoljub Srnic scoorde al in de 22ste minuut.

Volledig scherm
Denis Polyakov baalt van zijn eigen goal. © Photo News
Volledig scherm
© Photo News
  1. Finale Champions League 2020 in Istanboel

    Finale Champions League 2020 in Istanboel

    Istanboel huisvest over twee jaar de finale van de Champions League. Het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA wees de eindstrijd van 2020 toe aan het Atatürk Olympisch Stadion, dat in 2005 ook al diende als decor van de finale van de Champions League. AC Milan stond toen halverwege met 3-0 voor tegen Liverpool, maar de Engelse club wist zich in het eerste kwartier na rust terug te knokken tot 3-3 en zegevierde uiteindelijk via strafschoppen.