Volledig scherm
Phillip Cocu. © EPA

Cocu: We hebben veel energie in de wedstrijd gegooid

Phillip Cocu lijkt weer even vooruit te kunnen bij Fenerbahçe. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg in de Europa League een cruciale overwinning behalen op Spartak Trnava uit Slowakije (2-0).

Het was de eerste overwinning sinds half september voor Cocu, die volgens Turkse media al even moet vrezen voor ontslag.

,,Alles is betrekkelijk in het voetbal. Als je nu een paar keer wint, krijg je geloof en kun je beter gaan voetballen'', zei Cocu tegen FOX Sports na de zege in Istanbul. De Nederlandse trainer was vooral blij met de inzet en strijdlust van zijn spelers. ,,Als je ziet wat voor energie we in de wedstrijd hebben gegooid... Dat hebben we de laatste keer nagelaten in de competitie. Dat is een belangrijke basis in het voetbal. Ik ben blij met het resultaat, het is een stapje.''

  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.