Volledig scherm
Een handgemeen tussen Ashley Williams van Everton en Anthony Lopes van Lyon draait uit op een massaal opstootje waar ook fans bij betrokken zijn. © Getty Images

Everton beboet voor fan die klap uitdeelde aan speler Lyon

Everton moet een boete van 30.000 euro betalen voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Olympique Lyon in de Europa League. Dat liet de Europese voetbalbond UEFA woensdag weten.

Spelers van Everton en Lyon gingen tijdens de wedstrijd in oktober na ruim een uur spelen met elkaar op de vuist, nadat Everton-speler Ashley Williams een overtreding had gemaakt op keeper Anthony Lopes van Lyon. Het opstootje was aan de rand van het veld, tegen de tribunes aan. Een supporter van Everton deelde een tik uit een van de voetballers van Lyon.

Het bestuur van Everton besloot eerder al dat de man, die terwijl hij sloeg zijn kind op zijn arm droeg, nooit meer welkom is in het stadion van de club.

De wedstrijd tegen Lyon was een van de laatste voor Ronald Koeman als hoofdtrainer van Everton. De Nederlander werd korte tijd later ontslagen.

Volledig scherm
© Getty Images