Volledig scherm
© AFP

‘Fener’ blijft het onder Erwin Koeman goed doen

Fenerbahçe heeft zich vanavond een prima uitgangspositie voor de volgende ronde van de Europa League verworven. In Istanboel werd Anderlecht onder interim-trainer Erwin Koeman met 2-0 verslagen. 

Erwin Koeman volgde ruim een week geleden de ontslagen Phillip Cocu op. Koeman had al snel krediet opgebouwd omdat Fenerbahçe bij aartsrivaal Galatasaray een 2-0 achterstand omturnde tot een 2-2 gelijkspel. 

‘Fener’ kwam in de 71ste minuut op voorsprong dankzij Mathieu Valbuena. De Fransman zette voor op Ayew, maar die kon zijn hoofd niet tegen de bal zetten. Valbuena zag vervolgens de bal toch direct in het doel verdwijnen achter keeper Thomas Didillon. Valbuena verzorgde drie minuten later bij de 2-0 wel de assist op Michael Frey, die bal kon binnen tikken. In de 79ste minuut kreeg ex-PSV’er Zakaria Bakkali zijn tweede gele kaart. Met tien man kon Anderlecht het daarna niet meer moeilijk maken. 

Dinamo Zagreb won in deze poule van Spartak Trnava ( 3-1) en is met 12 punten geplaatst voor de volgende ronde. Fenerbahçe is tweede met 7 punten, Spartak Trnava heeft 3 punten, Anderlecht pas 1.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA