Volledig scherm
Tranen van geluk bij Dimitri Payet, de spelmaker en aanvoerder van Olympique Marseille. © Photo News

Feyenoord hoopt op Europa League-winst Olympique Marseille

Feyenoord mag blijven hopen op een direct startbewijs voor de Europa League komend seizoen dankzij Olympique Marseille. De Franse ploeg plaatste zich gisteravond voor de finale en kan op steun rekenen vanuit Rotterdam.

Want als Olympique Marseille op woensdag 16 mei in Lyon de finale wint van Atlético Madrid, plaatsen de Fransen zich daarmee rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het Europa League-ticket schuift in dat geval door naar Nederland en daarmee dus naar bekerwinnaar Feyenoord.

Maar let op, er zit nog wel een klein addertje onder het gras. Olympique Marseille moet dan in de Franse competitie wel naast de Champions League-plaatsen grijpen.

De huidige vierde plek van Olympique Marseille in de Ligue 1 is wat dat betreft gunstig voor Feyenoord, maar het gat met de nummers twee en drie (Olympique Lyon en Monaco) bedraagt momenteel slechts twee punten en één punt. Er zijn nog drie speelrondes in de Ligue 1. Olympique Marseille speelt daarin nog tegen OGC Nice (thuis), EA Guingamp (uit) en Amiens SC (thuis). 

Feyenoord kreeg donderdagavond geen hulp van Arsenal, dat ook nog de helpende hand had kunnen bieden. De ploeg van Arsène Wenger verloor echter met 1-0 bij Atlético Madrid en zag dus een finaleplaats aan zich voorbij zag gaan.

Volledig scherm
Feest bij de supporters van Olympique Marseille. © REUTERS