Volledig scherm
© Pro Shots

Fraser: Europa League podium om uit te blinken

Henk Fraser wil uit eergevoel en prestige voor het Nederlandse voetbal met Vitesse een resultaat neerzetten, in de wedstrijd donderdag om 19.00 uur tegen Lazio. ,,Onze kansen zijn minimaal, zo niet onmogelijk in de Europa League. Maar we kunnen ons ook op positieve wijze onderscheiden”, zei de trainer vanavond in de hoofdstad van Italië.

Volledig scherm
© Stanley Gontha

Door Lex Lammers

Fraser schuift tegen Lazio verse krachten naar voren. Eigen kweek Julian Lelieveld en huurling Mason Mount staan aan de aftrap in Stadio Olimpico. Datzelfde geldt waarschijnlijk voor Mukhtar Ali, in de zomer gekocht van Chelsea.

,,We geven helemaal niks weg”, sprak Fraser strijdbaar. ,,Wij gaan niet op pad om schade te beperken. We gaan voor een maximaal resultaat. Voor de spelers is dit ook een podium om uit te blinken.”

Fraser was lovend over Lazio. ,,Een moeilijk te bestrijden tegenstander met kwaliteit in elke linie.”

Dat bij Lazio de toppers worden gespaard, zei Fraser niets. ,,Ook met de reserves staat daar een heel goed team. Die gasten willen zich dan juist weer bewijzen. Ik hoop daarbij niet dat Lazio het verlies in de Romeinse derby op ons gaat botvieren.”

,,Wij moeten realistisch zijn. Kunnen wij een sneaky overwinning behalen, dan is dat echt onze top. Is een gelijkspel maximaal, dan moeten we daar op inzetten. En moeten we de schade beperken, dan is dat zo. Hier overeind blijven, wordt al een hele uitdaging. Dat zijn nu eenmaal de verhoudingen in het internationale voetbal.”

Pasveer mogelijk terug

Doelman Remko Pasveer keert tegen Lazio mogelijk terug in het doel bij Vitesse. Hij ontbrak zondag in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (4-2) door een lichte blessure. Pasveer ondergaat donderdagochtend in Rome nog een laatste test.

Het duel met Lazio in Arnhem eindigde in 2-3. Verdediger Stefan de Vrij krijgt mogelijk rust bij de Italiaanse ploeg.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen/Pasveer; Lelieveld, Kashia, Miazga, Faye; Bruns, Ali, Foor; Rashica, Matavz, Mount.