Football on BT Sport on Twitter

That fella is NOT kidding me. That is NOT a proper performance. He's NOT giving everything!" 😡 Martin Keown is absolutely livid with what he's seeing from Mesut Özil... 😳 https://t.co/nk73hG3DZ8

Keown maakt Özil met de grond gelijk: 'Hij is het shirt niet waard'

Arsenal werd gisteravond in de halve finale van de Europa League uitgeschakeld door Atlético Madrid. Martin Keown (51) was na afloop zeer kritisch over Mesut Özil, die zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken. ,,Hij is het shirt van Arsenal niet waard."

Volledig scherm
Mesut Özil. © Getty Images

Keown was van 1993 tot 2004 speler van Arsenal, waarmee hij tien prijzen won. Tegenwoordig volgt de voormalig verdediger (42 interlands voor Engeland) Arsenal als analist op de Engelse televisie. Zo ook gisteravond in het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid, waar Atlético ten koste van Arsenal een plek in de finale van de Europa League bemachtigde. ,,Ik vond vooral Mesut Özil enorm tegenvallen. Hij is een wereldkampioen en zou dit team moeten dragen, maar het lijkt wel alsof hij z'n wedstrijdjes uitkiest. Hij verstopt zich aan de zijkant van het veld en helpt zijn teamgenoten niet. Wat mij betreft is hij het shirt van Arsenal niet waard," klonk de felle kritiek van Keown op de begaafde linkspoot, die in de zomer van 2013 voor 47 miljoen euro overkwam van Real Madrid. ,,In mijn tijd maakten spelers als Dennis Bergkamp en Thierry Henry bijna wekelijks het verschil voor ons, maar ze waren ook niet vies van hard werken. Ze hielpen het team ook altijd in verdedigend opzicht." 

'Slecht fundament'

Jermaine Jenas (35), voormalig middenvelder van Tottenham Hotspur en de andere analist bij de wedstrijd gisteravond, was het niet eens met de kritiek van Keown op Özil. ,,Spelers als Bergkamp en Henry konden in die jaren floreren omdat de structuur in het team goed was. Nu is het fundament slecht, waardoor spelers als Özil niet kunnen schitteren. De supporters van Arsenal vragen dingen van hem die hij niet kan, zoals tackles maken en hard werken. Daarvoor speelt hij niet bij Arsenal."

Volledig scherm
Mesut Özil. © Getty Images